· 

Wat een jaar!

Wat een jaar!

Mijn vrienden zeurde vaak over de vraag wanneer ik nu eindelijk eens mijn eigen merk zou opstarten. Dus  gaf ik toe en heb ik in 2017 eindelijk de stap gezet. 

 

Het was mij wel een begin hoor, want wat moet je doen en hoe moet je beginnen? Mijn vrienden weten wel dat mijn hobby mensen blij maakt en dat de unieke tassen een schot in de roos zijn, maar hoe laat je dat de hele wereld weten. Poeh... dat is nog best wel een dingetje.

 


Ik ben eerst gaan kijken of ik mijn passie voor het maken van  leren tassen en accessoires goed op papier kon zetten. Daarna ben ik gaan inventariseren wat ik zoal had gemaakt. Helaas heb ik van vele items van de afgelopen jaren geen foto's, dus moest ik echt helemaal van scratch af aan beginnen. 

 

Ik heb eerst een facebook pagina gestart met een kleine Win & Like actie. Gelukkig waren er veel vrienden die mijn pagina een like gaven en zo begonnen de duimpjes omhoog binnen te stromen. Helaas liep dat ook mis. De getrokken winnaar bleek een vriendin te zijn. Leuk voor haar, maar dat viel niet in goede aarde bij een andere deelnemer. Ik had nooit verwacht dat ik gestalkt, bedreigd en gechanteerd zou worden. Ik was best in paniek. Zeker toen er een fake profiel van een FBI-achtige facebook instantie op mij af werd gestuurd. Ik ben op onderzoek uitgegaan en kwam er al snel achter dat deze persoon vaker dit soort acties onderneemt om toch iets af te trochelen. Ik kan hier een persoonlijke mening oplos laten, maar dat hou ik  dan toch liever voor mij. Je kan het vast wel zelf wel invullen. Learning on the job is best spannend!

 

Je wordt door schade en schande wijs en het zorgde bijna voor een vroegtijdig einde van BY.E Bags. Ik won advies in en ondernam stappen, maar het enige wat hielp was een juridische boodschap plaatsen op de facebook pagina. Ik kreeg verrassend veel steun van pagina likers en dus ging ik door.

 

Toen kwam de website. Wat een leuk proces. Heerlijk om mijn werkervaring nu eens te gebruiken voor mijzelf. Dan is het toch ineens best moeilijk om een persoonlijke visie te scheiden van een professionele ervaring. IK zocht hulp bij een collega, maar kwam er toch achter dat mijn eigen gevoel mij meer bracht. Het is leuk om te testen en aan mijn Linkedin netwerk te vragen wat ze leuk vinden en het daarna in mijn site te verwerken. 

 

Ik heb dit afgelopen half jaar veel bijzondere vrouwen blij mogen maken met hun eigen unieke leren tas of woonaccessoire. Design kussens van bijzonder lakleer of suede waren veel gevraagd. Je merkt dat iedereen weer echt uniek wil zijn. Zo kom ik bij de mensen thuis om te kijken naar hun interrieur en advies te geven over mooie accessoires als grote sierkussens en potten of vazen van leer. Maar helemaal bijzonder werd het toen er iemand leren kerstversiering aan mij vroeg. Speciaal in kleur in allerlei vormen en formaten. Uiteindelijkis het een prachtboom geworden van glazen kerstballen, leren kerstlaarsjes en leren kerststerren. 

 

Ik heb vele mooie complimenten gekregen van bijzondere mensen en ben er best trots op dat ik in de kleine dingen een grote ervaring kan geven. 

Thea: "Precies een tasje om tijdens het fietsen alles in op te bergen en zelfs plek voor mijn lippenstift."

Laurinda: "Ik ben helemaal verliefd op mijn tas."

Petra: "Eindelijk een tas zoals ik hem wil en nog in een bijzondere kleur ook."

Roland: "Geweldig dat je naar mij hebt geluisterd. Hij is helemaal geworden, zoals ik hem had voorgesteld."

Ria: "Je hebt echt bijzonder leer uitgezocht en mijn verwachting overtroffen."

Els: "Wat een prachtige tas voor mijn uitjes naar het theater. Hij is stijlvol en toch casual."

 

Maar ik heb ook getracht mijn service te optimaliseren. Nadat de tas was geleverd, kwam er soms nog een verzoek voor een wijziging. Het is geen moeite voor mij om dan toch nog even die laatste wens ook te vervullen. En dat was dan vaak de laatste zet naar het ambassadeurschap. Maar ja, nu nog doorpakken naar 2018. Terwijl de kerst nog bezig was, was ik mij al aan het verdiepen in de trends van 2018. Lente en zomer kleuren. Maar vooral wat vrouwen echt willen. 

 

Maar nu eerst nog even Valentijnsdag en mannen overhalen om hun vrouw een mooie eigen unieke tas te geven met die eigen ervaring om samen met mij leer te voelen, ruiken, uit te zoeken en de tas te ontwerpen. Daarna maak ik haar tas en krijgt ze hem dan als cadeautje toegezonden. Of gaan jullie zelf je man overhalen? 

 

En dan op naar de zomer collectie. Hier nog een greep uit de tassen en accessoires voor bijzondere vrouwen van 2017.