· 

Waar word jij blij van?

Vandaag weer een unieke tas ontworpen voor een bijzondere vrouw. Er werd mij gevraagd of ik een makkelijke, maar kleine zwarte tas kan ontwerpen en maken. Natuurlijk is dat mogelijk, maar het houdt hier voor mij niet op. Vaak blijkt dat er toch een grotere vraag zit achter de eerste.

 

Wat voor mij belangrijk is om een mooie tas te ontwerpen is het verhaal achter de persoon en de vraag. Zo leer ik de vrouw kennen en uit te zoeken wat haar interesses zijn. Als ik haar beter heb leren kennen, laat ik eerst mijn standaard modellen zien. Daar ontstaat al snel duidelijkheid wat voor soort model ze wil. Natuurlijk gaan we niet voor standaard, maar een richting is altijd fijn voor een eerste start.

 

Ze begon te glunderen toen ik mijn leer liet zien. Eerst de basiskleur kiezen, ook dat kan al een uitdaging zijn. Er zijn namelijk verschillende kleuren zwart en leer. De keuze uit glad leer, dof strak leer, suède of nubuck is al 1, maar als er dan nog een print bij komt is de keuze reuze. Ik stel altijd voor om twee basis leersoorten te kiezen en daarna een keuze te maken uit de diverse prints. Bij het uitrollen van de diverse unieke prints kwam er een groot enthousiasme. Even uitleggen wat ik bedoel met leer uitrollen. Leer vouwen is ongewenst. De vouwen die ontstaan, gaan er namelijk niet meer uit, als het leer voor lange tijd op elkaar gestapeld ligt. Leer is net als onze huid en wij willen ook niet dat de slaapvouwen in ons gezicht voor altijd blijven zitten. Gelukkig heeft onze huid nog de veerkracht om weer in de vorm terug te gaan, maar een bewerkte leren huid niet meer.

 

Na de downsizing van de mogelijkheden gingen we terug naar de tekentafel. Maar eerst nog wat belangrijke vragen beantwoorden. De allerbelangrijkste vraag die altijd duidelijkheid moet geven is, waar de tas voor gebruikt gaat worden. Een dagje shoppen, zakelijk, gewoon een makkelijke tas of een trendy tas voor erbij. Nu heeft ze natuurlijk bij haar eerste vraag al aangegeven dat ze graag een makkelijke tas wil, maar toch gaf de leerkeuze een ander model aan. Door te sparren, te tekenen en alle verzoeken te verwerken ontstaat er een tas. Makkelijk en trendy!

 

Maar dan nog het formaat. Kijkend naar haar huidige tas en alles wat er in zit komt dat niet overeen met het gekozen model. Ik leg uit dat vrouwen altijd de neiging hebben alles in de tas te proppen. Wij denken nu eenmaal dat we net een dergelijke tas hebben als Mary Poppins. Helaas heb ik daar de toverformule nog niet voor gevonden. Mocht iemand die hebben dan houd ik mij aanbevolen. Ze legt alles op tafel om te kijken, wat ze echt in de tas mee wil nemen. Eigenlijk is het best veel, maar alles is handig om bij de hand te hebben. Duidelijk dat ik het formaat aanpas naar de vulling. En de laatste hand voor het ontwerp kan beginnen.

 

Met alle informatie teken ik een basis en vanuit daar zal ik verder werken naar het uiteindelijke ontwerp. Maar de laatste opmerking van vandaag was de mooiste. Met een grote glimlach zei ze dat ze nu echt een unieke tas had. Ze ging blij naar huis en dat maakt mij blij! Nu nog het ontwerp uitwerken en de tas maken.

 

 

Wil jij ook een unieke tas? Neem dan contact op en dan maken wij samen een geweldig model. 

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.