· 

Cadeautips voor mensen in tijdnood

Het is 5 uur wanneer ik een whatsapp bericht krijg van een vriendin.

‘Hoe laat komen jullie en eten jullie mee?'

 

Shoot, helemaal vergeten dat we naar een verjaardag moeten. En natuurlijk niets om mee te nemen, want de laatste fles wijn hebben we gisteren opengetrokken. Dan maar langs een benzinepomp en hopen dat er nog een redelijke bos in fout plastic te krijgen is. 

  

Herkenbaar?

Jij hoeft niet meer in een dergelijke situatie te komen. Hieronder 10 tips om tijd te besparen en keer op keer weer de sier te maken bij het geven van een cadeau.  

 

Tip 1

Maak ruimte in je kast voor een cadeauplank en deel deze in op cadeauwaarde. Je geeft tenslotte meer uit aan mensen die je dierbaar zijn, dan iemand die je niet zo goed kent.

 

Tip 2

Maak een gedeelte voor vrouwencadeautjes en een deel voor mannencadeautjes. Dan hoef je niet te zoeken als je het even niet meer weet. 

 

Tip 3

Een mooie fles wijn voor de wat zakelijke verjaardagen. En dan heb je eigenlijk ook een voorraad als jezelf zonder wijn zit, maar vergeet dan vooral niet de kast weer aan te vullen.

 

Tip 4

Baby- en kindercadeautjes voor de onverwachte verjaardagen of geboorte. Met een genderneutraal rompertje, knuffel, lego of houten speelgoed is nooit iets mis.

 

Tip 5

Beautypakket voor mannen en vrouwen.

Om geld te besparen kan je een aantal cadeaupakketten extra inslaan tijdens de feestdagen. Dan zijn er namelijk altijd van die onweerstaanbare aanbiedingen. 

 

Tip 6

Op een verloren zondagmiddag is het heerlijk om te browsen naar cadeautjes onder de € 10 of onder de € 15. Bestel een aantal cadeautjes tegelijktijdig om zo te besparen op bezorgkosten. Belangrijk om wel om voor de bruikbare cadeaus te gaan, want niemand zit te wachten op onzin. Die worden dan namelijk in de eigen cadeaukast gelegd. De kans dat je je eigen cadeau dan terug krijgt is best groot. 

 

Tip 7

Ga 1 keer per jaar met een vriendin een dag naar een gezellige stad om opzoek te gaan naar leuke cadeautjes. Heerlijk shoppen, koffiedrinken en lunchen is niet alleen een tijdsbesparing, maar ook nog eens een gezellig uitje. Steden als de straatjes rond de dom in Utrecht, De Jordaan in Amsterdam, het onze lieve Vrouwen in Maastricht en de piep kleine straatjes achter de kaasmarkt in Alkmaar hebben allemaal unieke en hippe winkels. Neuzen in kleine boetiekjes kunnen authentieke streekproducten of unieke cadeaus opleveren. 

 

Tip 8

Kijk het hele jaar door naar leuke aanbiedingen voor de feestdagen van december. December is al een dure maand en als je gedurende het hele jaar shopt op de leukste aanbiedingen, dan houd je geld over in december. Maar nog belangrijker dat je tijd wint om de boom nog mooier te versieren of om die kerstkoekjes te bakken waar je nooit tijd voor hebt gehad. 

 

Tip 9

Cadeauverpakking in de kast. Een rol neutraalkleurig inpakpapier en cadeautasjes zijn geen overbodige luxe. Je kunt bijvoorbeeld bij de goedkopere ketens al hele leuke verpakking kopen. Zo grijp je nooit mis en ben je lekker snel klaar. Vergeet vooral de drankverpakking niet te kopen. Het is chiquer om een mooi verpakte fles wijn te geven.

 

Tip 10

Je hebt ongetwijfeld wel eens iets in je handen waarvan je eigenlijk denkt het niet nodig te hebben, maar het is te leuk om te laten liggen. Dat is een onverwachte vondst en die moet je nooit laten liggen. Leg het gewoon in je cadeaukast en je zult zien dat die vondsten juist goed van pas komen.

Ik vind de allerbelangrijkste tip dat men meer onder de indruk is van een uniek cadeau, dan van een standaard cadeau. Het lijkt in ieder geval alsof je met zorg een cadeau hebt uitgezocht en het cadeautje mooi hebt ingepakt.