· 

Kerst staat voor de deur!

Ik ben opzoek gegaan naar de nieuwe kerst trends voor 2017 en er is veel mogelijk, maar wel met een vleugje glans dit jaar. Maar jeetje, wat is er veel te vinden. Of het nu traditioneel is of heel apart. Jij wilt toch ook dat je met trots op kerstavond cadeautjes kan uitpakken?

 

Nu is het moment om er rustig tijd aan te besteden, want een week voor kerst is het te laat. Dan ben je bezig om je menu samen te stellen, cadeaus te kopen, je huis nog snel een schoonmaakbeurt te geven en vergeet dan vooral die boom niet. Het kopen van de boom besteed je dan maar uit aan je man, die vervolgens thuiskomt met een pracht boom. Buitenadem sleur je dan de kerstversiering van de trap en kom je erachter dat die pracht boom te groot is en je niet genoeg versiering hebt.  

 

Mijn zoektocht heeft veel nieuwe en leuke ideeën opgeleverd, maar als ik al door de kerstbomen het kerstbos niet meer kan zien, hoe moet jij het dan? Ik ga je helpen en dit kan je gewoon doen in een verloren uurtje als je man naar voetbal zit te kijken.

 

Maak vooral een checklist voor jezelf:

- Hoe ziet mijn huiskamer er nu uit?

- Welke kleur past goed bij mijn interieur?

- Waar komt de kerstboom?

- Komt er wel een kerstboom of wil ik liever een kerstornament?

 

Als je hier antwoord op kan geven ben je al aardig op weg. Naturel en glans zijn toch wel de tegenhanger van de kleurige kerstversiering. Maak een keuze uit 1, of twee kleuren gecombineerd, in je kerstversiering. Natuurlijk kan je ook alle kleuren bij elkaar doen, maar dat vereist wel een enig inzicht. Kies dan voor 5 vaste felle kleuren bij elkaar.

 

Natuurlijke materialen zijn helemaal de trend in 2017. Hout, leer, verse bloemen, veren en zelfs wol. Ze zijn niet alleen mooi, maar ook nog duurzaam. De kerst heeft dit jaar nog wel een ‘Touch’ aan al die natuurlijke materialen en dat is glans. Dat maakt het zo gezellig en echt kersterig.

 

Kerstkleuren 2017:

- Pastel roze en groen

- Hout/naturel

- Groen en rood

- Goud met zwart

- Wit en blauw

- Harde gemengde kleuren

 

Als je nu al een beetje nadenkt hoef je straks niet te rennen. Het is toch gewoon leuk om over de mooiste tijd van het jaar te dromen!